Često puta u filmovima ili knjigama koje čitamo, možemo čuti izreku: “Nigdje nije kao kod kuće.” Bilo da se radi o sjećanjima iz djetinjstva, ili pak nekim ciljevima kojima težimo u budućnosti, dom je mjesto koje je svima nama igra posebnu ulogu. Neki su naslijedili dom pa ga renoviraju, neki ga grade sasvim ispočetka, no dom će uvijek biti posebno mjesto gdje svi bježimo nakon poslovnih obaveza. Mjesto gdje gradimo sebe i podižemo svoje obitelji.

Posljednjih godinu dana imali smo priliku provesti više vremena kod kuće nego uobičajeno. Iako je bilo teških trenutaka, osobito pri ideji da ste svaku sekundu svakoga dana zatvoreni u četiri zida, dom je ipak ostao “sretno mjesto” kojemu se volimo vraćati. Razmišljate li o tome trebate li investirati u svoj dom i zašto? Odgovor na ovo pitanje je svakako potvrdan, a zašto – zato da vama i vašim obiteljima bude ugodnije.

krovovi-od-lima
krovovi-od-lima
krovovi-od-lima

Osim temelja, nosivih zidova, treća najvažnija stvar na vašem domu je krov. Kaže stara narodna izreka “kapa glavu čuva” pa tako i dobar limeni pokrov čuva vašu kuću. Pažljivo donesene odluke omogućuju vam dugoročno uživanje. Čak i kada se radi o postavljanju novog krova.

S dobrim krovom postižete dobru izolaciju, energetsku učinkovitost, te efikasnu izdržljivost svih vremenskih i okolinskih utjecaja. S obzirom na konstantne napretke u vidu znanosti i tehnologije, napreduje i sama građevinska industrija. Gotovo na dnevnoj bazi plasiraju se noviteti koji se uspješno implementiraju u krovopokrivačku industriju.

Limeni krovovi postaju sve popularnije i pametnije rješenje pokrivanja krovišta. Dugoročno, isplativo je investirati u ovakav tip krova s obzirom na brojne beneficije koje nosi sa sobom. U mnogim člancima dosad smo pokrili više manje sve pogodnosti koje vam pružaju limeni krovovi. Od dugog vijeka trajanja, izdržljivosti, pa sve do održivog razvoja i ekološke perspektive. 

No, postoje i stvari koje možda nismo spominjali, a važno ih je napomenuti. Izdržljivost, dugi vijek trajanja, održivost i estetika – sastavnice su vašeg doma koje će ga učiniti nenadmašno vrijednim, lijepim i sigurnim mjestom za život, odmor i posao. A ako ih uzmete u obzir – dobiti ćete osjećaj bezbrižnosti, sigurnosti, ljepotu, energetsku učinkovitost i dodanu vrijednost:

LIMENI POKROV - BEZBRIŽNOST I SIGURNOST

Krov vašeg doma je prva linija obrane od vanjskih utjecaja. Sa starim, istrošenim krovom, svaka oluja donosi i brigu za potencijalnim oštećenjima. Pravilno instaliran kvalitetan limeni krov zaštitit će vaš dom i obitelj.

Krov je otporan na vjetar, vatru, led, snijeg, pa čak i na plijesan, te tako pruža sigurnu zaštitu vama i vašem domu. S metalnim krovom, možete biti sigurni da će vaš dom biti zaštićen od vanjskih utjecaja, no jednako tako, ta sigurnost će trajati gotovo dvostruko duže od klasičnih materijala. Uz sigurnost i bezbrižnost, na taj način veže se i dugotrajnost koja će vam svakako uštedjeti novac. 

ESTETSKI IZGLED

Barem 60% vidljive vanjske komponente mnogih domova čini upravo krov. Mnogi vlasnici se žale kako im se krov ne uklapa na stambeni objekt. Godinama su vlasnici kuća birali svoje krovove na temelju boje crijepa.

Današnji kvalitetni metalni krovovi nude širok izbor stilova i boja. Ne proizvode se samo u više boja, već i u različitim stilovima i oblicima. Iz tog razloga su izuzetno prilagodljivi odabranim dizajnima ili uklopljeni na trenutačni estetski izgled kuće.

Limeni pokrov može izgledati poput vrhunskog škriljevca, drvenih tresenja, ili pak klasičnog crijepa. S današnjim izborom premaza, metalni krovovi nisu ograničeni na jednu boju. Proizvodi iz naše ponude poboljšavaju dom raznolikošću teksture i uzorka. Tako da svakako bacite pogled na novu ponudu:

LIMENE KROVNE PLOČE – GERMAN SIMETRIC

LIMENI POKROV – TYSENIA 

krovovi-od-lima
krovovi-od-lima
krovovi-od-lima

ENERGETSKA UČINKOVITOST

Vodeća briga mnogih vlasnika kuća su troškovi života u njihovom domu. Cijene režija, posebice električne energije ili grijanja, svakodnevno rastu. No, ukoliko pravilno izolirate svoj dom, možete uštedjeti i na energiji koju trošite.

Metalni krovovi su dizajnirani tako da efikasno sprječavaju toplini da napušta dom ili u ljetnim mjesecima da ulazi u njega. Tome pridonose posebni reflektirajući premazi, te dobra izolacija s unutarnje strane krovišta. Valja uzeti u obzir i pitanje ventilacije. Pravilna ventilacija potkrovlja iskoristiti će prednosti konvektivnog protoka zraka kako bi se prikupljena toplina vratila ponovno van. No, jednako tako – spriječiti će nakupljanje vlage i time suzbiti stvaranje plijesni. 

VRIJEDNOST VAŠEG DOMA  

Općenito gledajući, dom sam po sebi je veliko financijsko ulaganje. S vremenom, njegova vrijednost raste i pada, te su potrebna konstantna dodatna ulaganja. Svako dodatno ulaganje u obnovu doma povećava i njegovu vrijednost.

Kvalitetan metalni krov, uzdići će vrijednost doma za još jednu razinu s obzirom na dugi vijek trajanja. Dodati će i vrijednost estetskog izgleda koja će učiniti kuću modernom, a time i privlačnom potencijalnim kupcima. Ukoliko se odlučite na prodaju.