sto-su-limeni-krovoviLimeni krov predstavlja moderno, efikasno i brzo rješenje pokrivanja krovišta stambenih objekata. Izrađuje se najčešće od nekoliko vrsta mekih metala, koji se potom presvuku dodatnim slojem zaštitnog materijala. To se prvenstveno radi kako bi se osiguralo da krov traje dulje vrijeme i efektnije izdrži različite vremenske uvjete. U mnogim slučajevima limeni krovovi izrađeni su od čelika, a potom presvučeni kombinacijom drugih metala poput kositra, olova i cinka. Usporedimo li limene krovove sa klasičnim betonskim crijepom – metal je daleko kvalitetnija i dugotrajnija opcija za krovišta.

 

ZAŠTO JE LIMENI KROV NAJBOLJE RJEŠENJE ZA VAS?

Po pitanju dugotrajnosti, metalni krov može trajati od 50 do 90 godina, no to ovisi o materijalu i presvlaci. Osim što su dugotrajni, velika je prednost što su otporni i na sve vremenske uvjete. Uspješno rješavaju pitanje kiše, snijega, tuče i olujnog vjetra. Zbog svoje glatke površine, ne može doći do nakupljanja snijega ili leda. Mogu izdržati vjetar i do 110 km/h. Većina takvih krovova može spriječiti i prekomjerno zagrijavanje kada su izloženi suncu. Iako mnogi smatraju da su metalni krovovi puno osjetljiviji na udar groma, stvarnost je upravo suprotna.
 
Limeni krovovi otporni su i na udare groma jer ne provode električnu energiju, a jednako tako i na požare. Metal sam po sebi nije zapaljivi materijal. To znači da su osobito pogodni za gradnju na područjima koja su sklona divljim požarima ili čestim olujnim nevremenima. Obzirom da su limeni krovovi otporni na stvaranje plijesni, gljivica i mahovine, potrebno je puno manje ulagati u čišćenje istih.
 
Dodatna prednost limenih krovova jest upravo cijena održavanja koja je daleko niža od održavanja klasičnog crijepa. A ukoliko se redovito održava, trajati će još duže. Upravo zbog navedenog – limeni krovovi su savršeno rješenje za vas. Ugradnjom ovakve vrste krova nećete dobiti samo kvalitetu i dugotrajnost – već i bezprijekoran dizajn koji će uljepšati vaš stambeni objekt.